Zpět do obchodu

Registrace

Zahrajte si na Ježíška a pošlete dárky, o které si děti napsaly

O Vánocích můžete dělat radost i těm, kteří nemají tolik štěstí. Není třeba hned posílat peníze. Ale Ježíškovat můžete i u seniorů, sociálně slabších rodin nebo u dětí v dětských domovech. Dopisy Ježíškovi najdete hned na několika stránkách. 

 

  • Dárky do krabice
    Malé i větší dárky můžete dětem snadno poslat v krabici od bot. Stačí pak hezky zabalenou krabici odnést do sběrných míst, které fungují od 22. listopadu do 5. prosince. A co dát dovnitř? Jedna krabice je pro jednu osobu. Měli byste tak volit dárky podle toho, jestli ji chcete poslat dívce či chlapci. Na webu najdete i doporučení, co se hodí pro holky a kluky podle věku. Nově mají i krabice pro maminky a tatínky. 
    Děti ocení hračky, školní a výtvarné potřeby, kosmetiku či doplňky v bezvadném stavu. Vzhledem k tomu, že krabice sváží dobrovolníci vlastními vozy, tak nemohou brát větší krabice. Projekt funguje již 11 rokem. Více najdete na www.krabiceodbot.cz.

  • Ježíškova vnoučata
    Od 15. listopadu spustil také pátý ročník Ježíškova vnoučata. Seniorům můžete nejen dávat hmotné věci, ale i zážitky. Mezi nejčastější přání patří hudební vystoupení, debaty a jiná setkávání se zajímavými osobnostmi, ale také televize či dotykový telefon. Více informací najdete na www.jeziskovavnoucata.rozhlas.cz.


  • Milý Ježíšku
    Na stránkách www.milyjezisku.eu najdete seznam dárků, kde si stačí jeden vybrat. Kliknout na "darovat" a pak vám přímo do e-mailu přijdou instrukce, co a jak dál. Dárek pak zabalíte a pošlete přímo dětem do dětského domova. Když dárek dorazí, dostanete zprávu e-mailem.

  • Strom splněných přání
    Děti z dětských domovů napsaly svá přání. Na webu www.stromsplnenychprani.cz je seznam, který je rozdělen na děti do deseti let, deset až sedmnáct let a na dospělé. Dále pak řadí dárky podle jejich hodnoty.
Zpět do obchodu