Zpět do obchodu

Registrace

Aktivity pro zpestření karantény pobaví i rodiče

Dětská olympiáda i speciální podvodní lampička. I malé radosti dokážou rozzářit celé odpoledne. 

"Maminko, můžu vám jít pomoct uklízet?" žadonila Lumpice z postýlky už druhý den, co marodila s covidem. Omikron má opravdu rychlý průběh. Ačkoliv trvá karanténa pět dní, děti překvapivě rychle ožívají a je těžké je udržet doma v klidu nebo je zabavit. Podívejte se na naše tipy: 

Dětská olympiáda

Na olympiádu se malá Lumpice hodně těšila, i když jsme ji tvořili poprvé. Popsali jsme ji zimní a letní disciplíny, ale pro nás jsme si vytvořili vlastní. První byl hod míčkem na kartonové krabice od mléka a džusů. Každý musel stát za páskou na zemi a snažit se je shodit. Páska nám pak sloužila i jako cíl u druhé disciplíny, kdy děti měly hodit prázdnou krabici od mléka na čáru.

Třetí byla foukaná, mezi kostkami foukaly brčkem do bambulky a snažily se ji dostat jako první za cílovou pásku. Pak jsme využili kostek a čtvrtá disciplína bylo stavění nejvyšší věže. Pátou disciplínou bylo hádání dobrot, které ochutnávaly se zavřenýma očima. Šestá pak hledání předmětu po hmatu z plátěného pytlíku. Pak už se děti přestávaly soustředit, a tak nás už čekalo jen udílení cen vítězům.

Malý Rarášek

I tentokrát jsme sáhli po čtení pohádek ze hry Malý Rarášek. Je to skvělá hra ve chvíli, kdy potřebujete ještě ležet, a děti okolo vás skáčou, jsou plné energie. Rodič čte příběh a děti plněním úkolů pomáhají pohádkovým postavám. Na každé herní kartičce můžete vybírat ze tří úkolů, které jsou akční sportovní nebo zaměřené na jemnou motoriku či mluvení. Hra obsahuje dvanáct pohádek plus jednu uspávací, a šedesát kartiček se 180 úkoly, rozdělených na doma i na ven do přírody či města. Využijete ji tak i na výletech.

Kouzelná lampička

 Pokud máte s dětmi rádi výtvarné činnosti, bude vás bavit i kouzelná lampička. Akrylovými barvami neb lihovým fixem namalujte obrázek na pevný igelitový pytlík (například uzavíratelný pytlík z Ikey). Dovnitř vložte černý papír. Z bílého papíru vystřihněte baterku se světelným kuželem, který zasunujete mezi pomalovanou stranu pytlíku a černý papír. Bílý světelný kužel jakoby svítí na předměty, které se pak zobrazují - vystupují na bílém podkladu...

Zpět do obchodu