Zpět do obchodu

Registrace

Zdravý a originální kalendář zvládnete vytvořit sami

Adventní kalendář pro děti nemusí být plný levné čokolády. Podívejte se na naše tipy na zdravý a originální kalendář, který potěší každé dítě! 

Šikovné švadlenky zvládnou ušít látkové pytlíčky, které snadno rozvěsí na nástěnku či nad krbem. Pokud se na šití necítíte, můžete si pytlíčky koupit v galanterii. Například Stoklasa prodává hned několik velikostí. Doporučujeme větší pytlíčky. Do pytlíčků 10 krát 11 cm se vejdou hezky oříšky, ale příští rok z něj už třeba lízátko bude koukat. Kreativnější dárky se ideálně vejdou do pytlíčků cca 18 krát 13 cm.

Čísla jsme jsme také koupili a přilepili tavnou pistolí. Zkoušela jsem nejprve lepit mašličky, které vypadaly víc umělecky, ale naše malá dcera by to číslo hůř poznala. Ale fixy či jiné barvy na textil by mohly fungovat na světlé látce také dobře (často nebývají tolik krycí a na tmavé by zanikly.)

Čím naplnit pytlíčky?
Najít 24 drobností může být někdy pořádný oříšek! Ano, ty tam dát můžete také. Právě ořechy jsou plné prospěšných omega-3 mastných kyselin i vitamínů. Ale co dál?

  • Samolepky
    Také vaše děti rádi lepí samolepky? Ale není samolepka jako samolepka. Můžete investovat do kvalitnějších samolepek. PVC samolepky vydrží i na lahvích na pití - pokud je tedy nedáte do myčky na nádobí. Máme ozkoušené krásně malované samolepky Malého Raráška, které pochází z pera Jakuba Cenkla. Arch samolepek můžete snadno rozstříhat a dávkovat různě do pytlíčků.

  • Razítka
    Razítkování je jednou z našich domácích zábav! Někdy děti uloupí manželovi dokonce i jeho pracovní razítko a já trnu, kde všude najdu orazítkovanou naší adresu :-) Zvířátka, princezny, stroje ale i dinosauři, s razítky se nudit nebudete. Sadu můžete do pytlíčků postupně rozdělovat.

  • Magnetky
    Pokud nemáte vestavěnou lednici, určitě by jí pár dětských magnetů slušelo. Nás zaujaly dřevěné magnety s motivy zvířat. Pokud máte předškoláky, budou se vám hodit spíše písmenka. 

  • Tetování
    Dětem jsme začali dávat tetovačky během adaptace prvních týdnů do školky, aby měli "něco, co je bude chránit", protože svoje hračky si s sebou nosit nemohli a tak tato "drobnost" jim pomáhala překonat stýskání. A dodnes jim tetování udělá radost. Motivů je nepřeberné množství a pokud nestíháte zaběhnout do papírnictví, vyzkoušejte třeba jednorožce nebo piráty. 

  • Návrat k tradicím
    Oblíbené oříšky a sušené plody jsou ideální zdravou odměnou. Menším dětem stačí adventní kalendář právě z těchto dobrot. Větší děti začínají být náročnější. Nebojte se připomenout i starším dětem, jaké bývaly tradice a co nosil Ježíšek dětem před 150 lety :-) 

    Při plnění dávejte pozor, co kam dáváte. Aby se vám pár dnů za sebou neopakovalo to samé. Dětem nevadí najít během 24 dnů tři stejné - podobné věci, ale nesmí to být moc za sebou!
Zpět do obchodu