Zpět do obchodu

Registrace

Dopis Ježíškovi: Tipy na vánoční dárky pro děti od tří let

Dopisy Ježíškovi se píšou s velkým předstihem. Letos se bude opět většina vánočních nákupů odehrávat u klávesnice nebo přímo z mobilu. Inspirujte se tipy na vánoční dárky pro nejmenší.

 

Vláčkodráha

 

Původně dostal dřevěnou vláčkovou dráhu náš táta. Ale děti se už obstojně zapojují také. Ve třech a půl letech staví jednodušší dráhy, v roce a půl jezdí s vagónky po kolejích. Obě pak rádi plní vagónky nebo vymýšlí, kam by mohla dráha vést. Cenově vychází nejlépe asi sady z Lidlu, lze je propojovat i s dřevěnými dráhami z Ikey.


Pohádková hra Malý Rarášek

V netradiční hře děti pomáhají pohádkovým postavám tím, že plní jednoduché a zábavné úkoly. Na rodiči pak je, jaký typ úkolů volí...někdo ocení, že může číst pohádky, "líně sedět" a dítě okolo něj zkouší roztodivné úkoly, které rozvíjí jemnou motoriku, pohyblivost a poznávání přírody. Výhodou je, že nepotřebujete navíc nic speciálního, vystačíte si snadno s věcmi, které máte běžně v domácnosti. Malého Raráška lze hrát doma, ale i venku. Kartičky s úkoly jsou totiž rozděleny tematicky do čtyř kategorií podle toho, kde pohádku čtete (les, příroda, město, domov). 


Malování pískem

Pokud rádi tvoříte neobvyklé obrázky, vyzkoušejte malování pískem. Na předřezaný papír postupně sypete barevný písek, ze kterého si snadno můžete míchat i vlastní barvy. Aby písek nebyl úplně všude má sada Malování pískem šikovný podtácek. 


Voskovky do vany

Naše děti hodně rády malují. Někdy až moc, ale respektují, že máme pastelky na papír, křídy na chodník, fixy na zrcadla a skla, ale i speciální voskovky do vany. Nemají (snad zatím) takovou potřebu malovat ještě na jiná místa. Existuje několik výrobců, tyto mají výhodu, že se v pouzdře méně lámou.


Promítačka na zeď

Promítačka s osmi pohádkami může pomoct s večerními rituály před spaním. Kromě pohádek můžete zkoušet i stínové divadlo, které rozvíjí slovní zásobu, ale i představivost. Promítačka funguje i jako svítilna. Bohužel je o ní takový zájem, že není vždy skladem.


Puzzle, pomaluj si i sám

I menší děti rády skládají puzzle. Už od dvou let je například oboustranné Puzzle Big Zoo Baby s 24 dílky. Na zadní straně je obrázek, který si mohou sami vybarvit.


Puzzle s lupou

Starší děti budou rády luštit záhady 108 dílného puzzle, které je plné detailů. Součástí balení je i dřevěná lupa, díky které nic nepřehlédnou. Detektivní puzzle doporučují pro děti od pěti let. 


Houbohra

Menší děti hůře zvládají prohry, a proto se pro ně spíše hodí kooperativní hry. Právě Houbohra je ideální. Trvá průměrně deset minut, a tak se dobře dokážou soustředit i menší děti. Zároveň je seznamuje s nejběžnějšími houbami, které se učí rozpoznávat. Součástí je i mini atlas hub.


Plánovací kalendář pro školáčky

Těšení se je nejlepší hnací motor dětí. Čekání na zítřejší výlet, na plavání v pondělí...orientace ve dnech a týdnech je u školkových dětí potřeba. Obrázkový plánovací kalendář s jednoduchými motivy vám usnadní vysvětlování i čas strávený nad malováním vlastního kalendáře. 


Nádobí pro malé hospodyňky

Krásně malované nádobí potěší nejen malé holčičky, ale asi i jejich maminky a babičky. Navíc konvička hraje, natahuje se zespodu na klíček.

Zpět do obchodu