Zpět do obchodu

Registrace

Znáte nějaké multifunkční hračky? Seznamte se s bambulkami

Pestré barevné kuličky naše děti milují. "Prosíííím mamíí, můžeme mít bambulky?", ptá se tříletá Lumpice, vždy když je ošklivo a my nejdeme ven. Naše bambulky se u nás mají velmi dobře. Vozí se ve vláčku, vaříme z nich... milujeme je všichni, kromě táty. Nerad je uklízí a občas ho nějaká pošimrá, když na ní šlápne. Podívejte se, co vše se s nimi dá hrát: 

  • Vaření
    Ať už máte doma kuchyňku nebo jen vyndáte plastové misky, hrnečky a hrnce s vařečkami, vaření baví malé i velké.

  • Poznávání barev
    Modrý koktejl, bílá omáčka, oranžová polévka se zelenými bambulkami... Děti mohou servírovat hezky podle barev.

  • Sněhové "bitky"
    Upustit ventilky! Lumpice miluje, když může trošinku zlobit a vysypat nebo házet na rodiče malé bambulky, které nikomu neublíží... ale ta možnost škádlit se je k nezaplacení. A po takovém blbnutí už nemá tolik přebytečné energie, když se nemůže ven.
  • Obrázky z bambulek
    Když vás omrzí pastelky, můžete použít bambulky. Malovat s nimi můžete snadno v koberci, nebo třeba na ortopedických chodníčcích.
  • Ortopedické hry
    Jemné dětské nožičky potřebují lehký stimul. Ideální jsou i stezky pro bosé nohy. Bambulky mohou posloužit jako jedno ze stanovišť. Další mohou být kýble s teplou a studenou vodou, nasbírané kaštany, luštěniny...apod.

  • Jemná motorika
    Zapojujeme i rok a půl starého Raráška, který sbírá jednotlivé bambulky a trénuje si úchop. Nejvíc ho baví nakládat vláček nebo auta. Všechny aktivity musí být pod dozorem, protože i tříletá Lumpice občas nějakou bambulku strčí do pusy. 
  • Foukaná
    Posilujeme dech, plíce i břišní svaly a foukáme jednu bambulku z jedné časti pokoje do druhé (na hladkých podlahách) nebo třeba na stolku. Bambulky snadno dostanete ve větší galanterii, jako je například Stoklasa nebo je mají i v Kiku.


    Pokud hledáte další inspiraci, jak si hrát s malými dětmi, podívejte se na naší hru Malý Rarášek. Pohádkové čtení s úkoly se hodí na doma i na ven!
Zpět do obchodu