Zpět do obchodu

Registrace

Jednoduché zdobení vajíček pro malé prstíky

Tradiční zdobení velikonočních vajíček nabízí tisíce technik a variant. Ale ne všechny zvládnou menší děti. Podívejte se na tipy pro malé rarášky a lumpice.

Nejprve si vajíčko dobře umyjte a odmastěte. Nechte ho aspoň patnáct minut v pokojové teplotě, pak ho dejte pozvolna vařit. Jen tak vám skořápka nepopraská. Při tvoření se nám osvědčily ruličky od toaletního papíru, posloužily jako držátko na vajíčko. 

  • Jemná ubrousková technika

Ornamenty a malé obrázky z ubrousků jsou ideální pro polepování vajíček. Doporučuji použít bílá nebo světlá vajíčka, aby obrázek vynikl. S Lumpicí jsme vyzkoušeli polepování bílkem. Stačí ho lehce našlehat a prstem nanášet na ubrousek. Není to sice, co by se přímo mohlo olizovat, ale je to ekologičtější. A výsledek stál za to.

  • Kupované košilky

Vím, že jejich výtvarné zpracování není nijak krásné. Ale pokud nemáte moc času, je to jistota. Navíc je to rychlovka. Obléknete vajíčko, položíte ho na lžíci a vroucí vodou jej polijete. Děti tedy nechávám jen sledovat proces zpovzdálí, aby se neopařily. Když už jsme je dostali od babičky, tak jsme je museli vyzkoušet.

  • Polepování provázkem a vlnou

Pro trpělivější a starší děti se hodí polepování vajíček provázky, mašličkami nebo vlnou. Lepila jsem obyčejný provázek pomocí tavné pistole. Hodila by se asi spíš silnější vlna než tenký provázek, nebo budu muset ještě trénovat. Každopádně doporučuji si obmotání připravit předem a bez dětí. Na obmotané vajíčko stačí nalepit třeba oči a ouška. S tím už mohou pomáhat i menší děti. U nás Rarášek a Lumpice pomáhali vybírat knoflíky.

 

  • Šifrované vajíčko

V jednoduchosti je krása. A tak jsme zkusili vzít čistě bílé vajíčko a Lumpici jsem ukázala malé ornamenty a nechala ji, ať si to zkusí také. Stačí vám černá lihová fixa nebo tuš. 

  • Vajíčko v papírovém košíčku

Nemusíte zdobit vajíčko a stačí mu udělat papírový košíček - košilku ze čtvrtky. Potřebujete na to čtvrtku, nůžky, lepidlo a bravy (pastelky, fixy, vodovky...). Proužek papíru obmotáte okolo vajíčka, naměříte. Pomalujte a ozdobte proužek podle vašich možností. Nechte uschnout a nakonec přilepte na vajíčko.

Líbí se vám náš kreativní přístup? Podívejte se na naše tipy, jak zvládnout velikonoční výzdobu i s těmi nejmenšími rarášky. nebo na inspiraci na nejlepší narozeninové oslavy.

Zpět do obchodu