Zpět do obchodu

Registrace

Tipy na velikonoční výzdobu, kterou zvládnete i s malými dětmi

Internet se hemží návody na ty nejkrásnější a nejroztodivnější dekorace. No, ale realita se dvěma malými dětmi je trochu jinde. Proto je naším heslem: Hlavně si to užít!

Podívejte se na naše tipy, co podniknout. Značka krátké, zábavné a velikonoční!

  • Velikonoční vajíčko na špejli
    Podařilo se nám sehnat vajíčko z polystyrenu! Pomalovali jsme ho temperami, které dobře kryjí. Špejli se stuhou jsme dali až nakonec, aby se polystyren nevykloktal. I když jsme pak měli všichni barevné prsty.
  • Motýlci
    Ačkoliv nejsou motýli úplně velikonoční vzor, jsou pro nás symbolem jara. Přehnula jsem v ohybu stěn krabičku od respirátorů a vystřihla polovinu motýla. Při rozevření stěn se pak otevřel celý motýl. Na jednu stranu (lze na obě) jsme naťupali silnější vrstvu temper. Nakonec stačilo motýlí křídla zavřít, pořádně přitisknout. Barvy hezky prolnuly a při otevření vznikla kresba - jako u opravdového motýla.
  • Pečení
    Naše prťata milují pečení. Rádi míchají, ochutnávají, pozorují troubu při pečení. Taky si u ní jakoby fénují vlasy. Vyzkoušet můžete klasické bábovkové těsto, které upečete v netradiční formě. Podobně můžete udělat perníčky, ale místo hvězdiček vykrojíte zajíčky a kuřátka. U nás tedy frčí spíš mokřejší recept na jablečné muffiny. Suché bábovkové těsto mi děti moc nejedí. Pro recepty na roztodivné muffiny chodím na Muffinárium.
  • Osivo a jiné byliny
    V supermarketu snadno seženete osivo, které roste poměrně rychle. Když ho dnes zasadíte, ještě to stihnete. U nás ale už všechna dostupná vyvýšená místa obsadily kelímky tátových rajčat :) Letos se osiva budeme muset ještě vzdát. Náš Rarášek totiž už čile vyleze po polštářích na gauč, ale i výš.... Letos budeme o Velikonocích pozorovat dvoulupenaté rostlinky, než z nich vzejde rajčatová džungle!
  • Divoké malby
    To by asi Salvador Dalí koukal, jaké kresby nám vznikly na oknech a na zrcadle! To asi kouká každý, protože v zrcadle teď těžko hledáte místo, kde uvidíte celý svůj obličej. Vzhledem k tomu, že jsme ještě nestihli umýt okna, nechala jsem naší Lumpici trochu volnou ruku. A tak nám krásně kvetou nejen balkonové dveře, ale i zrcadlo v koupelně! Fixy na skla máme z tvořivého obchodu Aladine.

    P. S. Malá jarní kytička natrhaná malými rarášky taky udělá velikou radost!
    P.S.S. Líbí se vám náš kreativní přístup? Podívejte se také, jakými aktivitami zabavit děti nebo jak mohou malé prstíky zdobit jednoduše velikonoční vajíčka
Zpět do obchodu